Bestellen

Over ons

Over Mevlana


Van harte welkom bij Mevlana

WELKOM
Mevlana is dé plek waar je neerploft om lekker te onbijten, lunchen of te dineren. Waar je met je vrienden, collega’s of familieleden bijeenkomt om internationale (grill) gerechten, deegspecialiteiten of streetfood met elkaar te delen. Een levendige ontmoetingsplek voor locals en toeristen, de hele dag door, midden in het kloppend hart van Haaglanden. Door onze centrale ligging zijn wij ook een ideale locatie om  even een tussenstop te maken vóór-of na het shoppen in de Haagse Markt.

We zijn een betaalbare en toegankelijke pizzeria & Food café en staan voor verbinding; een soort ‘East meets West’ verhaal. Iedereen is van harte welkom en daar past ons gevarieerde menukaart uitstekend bij.

Probeer onze smaakvolle Italiaanse pizza’s of beroemde ‘Etli ekmek’ – een fusion tussen pizza en Lahmacoun. In een informele en laagdrempelige sfeer verwoorden wij onze gastvrijheid met: “Mi casa es su casa’ oftewel ‘Mijn huis is jouw huis’. Naast de lunch-en diner, kan je bij Mevlana ook dagelijks terecht voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Geen tijd om langs te komen en liever thuisbezorgd? Wij komen bij u langs!

WIE IS MEVLANA?
Mevlana is een internationaal bekende filosoof-dichter die ook bekend stond als Rumi. We hebben besloten om zijn boodschap van liefde middels onze gerechten verder te verspreiden.  Wat houdt het dansende poppetje in ons logo in? De ‘dans’ van de derwishen wordt ‘Sema’ genoemd. Het stelt een mystieke reis voor op zoek naar het perfecte om vervolgens na het ondernemen van een innerlijke reis terug te keren om de gehele samenleving van dienst te kunnen zijn, zonder daarbij onderscheid te maken tussen rangen en standen. En dat is precies de brug die we willen slaan.

We staan midden in de samenleving en ondernemen met oog voor de omgeving vinden wij daarom belangrijk. Met onze uiteenlopende gerechten willen wij, vanuit het hart van haaglanden, bruggen slaan.  Mevlana gelooft in de kracht van diversiteit. Samen eten, is samen delen. Iedereen is van harte welkom.

“Let the beauty of what you love be what you do”
- Rumi - 

 
HISTORIE
In 1988 opende Mevlana haar eerste vestiging aan de Vaillantlaan, toentertijd als petit shoarmatent onder leiding van baba ‘Arif’. De zaken lopen als een trein en zijn zoon besluit om de eettent over te nemen. Hij is dan ongeveer 21 jaar oud en één van de jongste Haagse ondernemers.  Zijn passie is het maken van echt goede pizza’s. Inmiddels is Mevlana Pizzeria en Food café uitgegroeid tot een succesvolle horecaketen met meerdere vestigingen, ieder met een eigen persoonlijke touch en kan het zich marktleider noemen in thuisbezorging van gerechten binnen de Haagse regio.

Onze succesformule? het aanbieden van kwaliteit tegen een betaalbare prijs zodat we voor iedereen laagdrempelig kunnen zijn.